Tankar

Hur en hemsida hjälper dig att stärka ditt företag

Har du koll på att du kan stärka ditt varumärke genom att ha en hemsida? Det är faktiskt väldigt viktigt att ha en hemsida till sitt företag. Du får kontroll över hur ditt företag presenteras genom att använda dig utav en hemsida. Sociala medier används oftast för att fronta ett företag, och är  ett kanon bra verktyg för digital marknadsföring, men det är sällan det räcker hela vägen om du vill fortsätta att växa. En hemsida kan över tid bli en bra investering och marknadsföring om man jämför med sociala medier.   

 

I dagens samhälle googlar majoriteten av alla människor efter hjälp, råd och betyg för att hitta det bästa erbjudandet. Det är för att försäkra om att det gör en bra affär innan de tar ett beslut. 

Bygg förtroende till dina kunder med en hemsida

Det sista du vill är att potentiella kunder blir misstänksamma mot ditt företag. I dagens samhälle så tar majoriteten av alla människor för givet att företag finns i den fysiska och digitala världen. Om du kollar på de större företagen på marknaden så kan du se att de redan har insett detta och därför kompletterat sina fysiska närvaro med den digitala.

 

Det är också viktigt att ha en bra kundrelation till ditt företag om du vill fortsätta växa. Om du skaffar en hemsida blir det en bra grund till att bygga förtroende för dina kunder.

En hemsida är bra för din marknadsföring 

Google Analytics är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis se vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder, förbättra din sökmotoroptimering (SEO) och även se vad dina kunder söker på inom din bransch

 

Du har full kontroll över vad som ska publiceras på din hemsida och är därför perfekt för att fronta med företagets budskap. Det möjliggör att besökare kan spana in ditt företag, utan att du behöver vara fysiskt på plats, hur smidigt? Ett plus är att din hemsida kan leda till nya kunder via gratis spridning genom exempelvis Google.

 

Se din hemsida lite som en butik som är öppet dygnet runt, så varför inte lägga in anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter? Detta sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag. 

 

WordPress – en perfekt plattform för att bygga hemsidor

Visst du att WordPress är den marknadsledande plattformen i dagens samhälle? Den fungerar perfekt för att enkelt och effektivt bygga hemsidor idag. Plattformen är dessutom helt gratis. Med WordPress kan du lätt uppnå ett proffsigt resultat och du slipper sitta på kunskapen för att koda hemsidan själv.

 

Se investeringen som ett sätt att fortsätta bygga på ditt varumärke. Vill du däremot slippa allt pysslande med hemsidan? Då finns det många bra webbyråer som erbjuder dig hjälp med hemsida. Det kan vara allt från layout designen till marknadsföring och sökmotoroptimering. Fördelen med att anlita ett konsultföretag är att de kan hjälpa dig att optimera sidan utifrån dina behov, så att du kan generera nya kunder. Behöver du WordPress support kan du läsa mer här.